Om Toridium

Vi är en IT-leverantör med smarta IT-tjänster och ett smart erbjudande för små- och medelstora företag i Uppsala och Mälardalen.

Men vad innebär smart egentligen? Jo, vanligtvis drivs IT-företag reaktivt, dvs de erbjuder en låg månadskostnad men fakturerar desto mer när tekniken krånglar. Vi har valt att göra lite tvärtom. Vi har en låg, fast månadskostnad men tar fullt ansvar för företagets IT-drift. Blir det problem är det vår uppgift att lösa dem utan att det kostar kunden någonting extra. På så vis tjänar både kunden och vi på att IT-miljön fungerar. Det tycker vi är smart.

Toridium startades av mig, Peter Kittelsen och min kollega Örjan Eriksson i september 1999. Vår vision var att ta fram ett erbjudande som passade mindre företag. Trots att vi båda arbetade på stora internationella IT-företag vid den tiden fick vi ofta rycka ut och hjälpa vänner och bekanta med IT-tjänster på deras småföretag. När vi föreslog att de skulle anlita en IT-leverantör sa de blankt nej. För de första talade IT-konsulterna ett annat språk, tyckte de, och för det andra så var de rädda att bli ruinerade på kuppen.

Det fanns helt enkelt inget vettigt erbjudande av IT-tjänster för små företag utan egen IT-kompetens. Men mindre företag behöver precis samma typ av tjänster som stora företag, det finns bara inte resurser att anställa en egen IT-avdelning eller IT-leverantör. Vi startade därför Toridium i Uppsala och skapade ett erbjudande som ger de mindre företagen samma trygghet som med en egen IT-avdelning, fast till ett lägre pris.

Idag är vi en av de mest erfarna IT-leverantörererna i Uppsala och Mälardalen med kunder i hela regionen. Själva sitter vi på Torresta Gård, utanför Uppsala. Vi har även ett lokalkontor i Märsta.

Välkommen hit!