Kunder

Vi som IT-leverantör och våra kunder har ett gemensamt mål - allt skall bara fungera.
När allt fungerar tjänar både vi och kunden på det.

Maries puts och städ

”Det blev billigare än egen IT-personal”
säger Britt-Marie Ekstrand, vd på Maries puts och städ

Att anställa egen IT-personal var för dyrt. Istället anlitade Maries puts och städ Toridium i Uppsala som sin externa IT-avdelning och IT-leverantör.

På Maries puts och städ arbetar cirka 120 personer, 30 av dem med att boka städuppdrag. Bokningssystemet är navet i företaget och trasslar det innebär det problem för hela verksamheten. Att anställa egen IT-personal för att säkra driften var för dyrt. Därför hyrde de in Toridium som sin externa IT-avdelning. Det blev en trygg och billig lösning. Till en fast månadskostnad håller Toridium kontakten med Internetleverantören, sköter övervakning och drift av nätverket samt övervakning, administration och underhåll av deras servrar. Personalen har även tillgång till Toridiums support dit de kan höra av sig med frågor och för att få tips och råd.

”Vi ringer ofta för att få hjälp och vi behöver inte vara rädda för att det ska komma en faktura efter varje samtal”.

Cajsas Kök

”VPN-nätverk löste kommunikationen”
menar Sara Klingberg-Karlsson, vd på Cajsas kök

Cajsas kök är ett välkänt matföretag i Uppsala. Med en pålitlig och stabil nätverkslösning och IT-drift kan företaget hantera beställningar och köp på flera platser samtidigt.

Inom varumärket Cajsas kök ryms både butiker, caféer, lunchrestauranger och catering. I Toridiums uppdrag ingick det att ta fram en kommunikationslösning mellan cateringprogramvara, databaserade kassor och servrar på huvudkontoret. Lösningen blev att bygga ett VPN-nätverk, (ett internt företagsnätverk) mellan alla verksamheter och att virtualisera delar av serverfunktionerna. Toridium övervakar nätverket och servrar och kan via fjärradministration åtgärda eventuella fel innan de blir till problem. I tillägg till den dagliga driften har Cajsas kök tillgång till Toridiums support dit de ringer för att få hjälp med IT-relaterade frågor.

”Vi är ett matföretag och är inga experter på IT. Därför är det skönt att alltid ha någon att vända sig till”

Drabanten företagshotell

”Idag är vårt nätverk strukturerat och säkert”
anser Malin Ahlinder, Serviceansvarig på Drabanten företagshotell.

När företaget växte blev behovet av en IT-leverantör och nätverksadministratör tydligt. Toridium tog på sig ansvaret och byggde upp ett stabilt och säkert nätverk.

Utan nätverksadministratör var IT-miljön och IT-driften på Drabanten rörig. Ingen hade koll på vad som var inkopplat, vilka avtal som gällde eller var saker och ting fanns. Toridium blev därför tillfrågade om att ta över ansvaret för nätverket. I ett första steg såg Toridium över den befintliga utrustningen, bytte ut det som var gammalt och byggde upp ett nytt, stabilt och säkert nätverk. För de hyresgäster som behöver extra säkerhet ordnar Toridium privata internetuppkopplingar och egna nätverk och brandväggar. Som en tilläggstjänst för hyresgästerna kan de nu erbjuda sina gäster tillgång till det trådlösa nätverket genom tidsbestämda åtkomstbiljetter.

”Mycket görs utan att vi vet om det, vi märker bara att det funkar”